Wereldwonder: Niagara Falls, Ontario (Canada)

Op mijn eerste reis naar Canada mocht een reis naar de Niagara Watervallen niet ontbreken natuurlijk. Na een twee uur durende autorit komen we aan in Niagara Falls, de plek met de onvoorstelbaar grote watervallen. Eigenlijk dacht ik altijd dat het ergens middenin de natuur lag, maar toen we er met de auto langs reden besefte ik me dat het helemaal niet zo afgelegen ligt. Na onze auto te hebben geparkeerd, beginnen we aan onze reis langs The Falls. 

Bij het bezoekerscentrum kun je, naast het bewonderen van de watervallen vanaf de straatkant, kiezen voor verschillende package-deals. We kozen voor de whole package, met toegang tot de boot, The Journey Behind The Falls, The White Water Walk en een 4D-film over de Niagara Falls. We begonnen met de film, die zich afspeelde in een simulatie-ruimte met een bewegend platform. Van tevoren werden er al poncho’s uitgedeeld, dus je kan je iets voorstellen bij wat er komen gaat. Echter, haalt niets het bij het echte geweld van het water wat voortdurend naar beneden stormt. 

We halen iets te eten en vervolgen onze reis met een tour achter de watervallen langs. Hierbij krijg je toegang tot de berg van waar het water naar beneden stroomt en sta je opeens dichterbij dan ooit! Wellicht is het voor mensen met claustrofobie geen aanrader om door een grot te lopen waarover zoveel water valt. Echter, ik ben zelf ook sporadisch claustrofobisch en heb het niet als beangstigend ervaren. 

Op de boot Maid in the mist vaar je heen en terug. Het klinkt eenvoudig en saai, maar om zo dichtbij de Falls te komen is een wonderbaarlijke ervaring. Ook hier worden vooraf (gratis) poncho’s uitgedeeld, want je brengt het er niet droog vanaf. Je vaart tevens op de grens tussen Canada en de Verenigde Staten. 

Eenmaal opgedroogd, lopen we verder richting The White Water Walk, waar we met een lift 70 meter afdalen naar het houten promenade langs snelstromend water afkomstig van de Niagara Falls, met een snelheid tot wel 109 kilometer per uur. Een gevaarlijke snelheid en een indrukwekkend gezicht. 

We sluiten de dag af met een wandeling door het centrum, wat aandoet als een miniatuur Las Vegas, met een Arcade Fun Zone, Ripley’s Believe It Or Not en Amerikaanse buffetten en steakhouses. We besloten de Skylon Tower over te slaan, een panoramatoren met weids uitzicht over de watervallen en de omgeving en hebben een ritje gemaakt in het reuzenrad, wat minstens zo gezellig was. 

En de Niagara Falls by Night? Die bewaar ik voor de tweede ronde!  

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s